Kun raha polttaa näpeissä liikaa, ratkaisu on automatisoitu kuukausisäästäminen

Nyt sen tein! Aloitin kuukausisäästämisen rahastoihin. Vaikka puskuri onkin yhä hiukan heikossa hapessa.

Tällä hetkellä kuukausisäästän yhteensä 200 € kahteen eri rahastoon. 100 € menee OP:n Maailma -indeksirahastoon ja toiset n. 100 € Nordnetissä iShares S&P 500 UCITS ETF (Inc) -ETF:ään. Automatisoin säästöni Rahattoman Naisen neuvoilla, ja nyt nuo rahat lähtevät palkkapäivääni seuraavana päivänä vähin äänin turvaan kulutushysterialtani.

Olen jo aiemmin sijoittanut enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti rahastoihin, mutta pistin rahastoni lihoiksi kun tarvitsin asuntoon käsirahaa. Nyt siis uutta yritystä putkeen, ja lisätwistinä tosiaan tuo automatisointi. Eipähän tarvitse joka kuukausi erikseen päättää, sijoitanko. Summan olen säätänyt sellaiseksi, ettei minun pitäisi tuota rahaa arjessani tarvita. Tämä hidastaa puskurin keräämistä hieman, mutta totesin, ettei se olisi katastrofi jos erittäin tiukassa paikassa joutuisin nostamaan rahoja pois rahastosta. Lähdetään kuitenkin liikkeelle siitä oletuksesta, ettei niin tarvitsisi tehdä, vaan puskuri saisi rahastojen kanssa kasvaa tuota noin 200 euron kuukausivauhtia.

2 thoughts on “Kun raha polttaa näpeissä liikaa, ratkaisu on automatisoitu kuukausisäästäminen

    1. Kieltämättä hyvä fiilis tietää, että nyt säästöön päätyy ainakin tuo 200 €/kk! Ja turvassahan ne siellä rahastoissa tosiaan ovat, tavan säästötililtä on niin helppo napata se viiskymppiä mihin sattuu, mutta kynnys rahastosta pihistämiseen on ainakin mulle tosi korkealla.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s