Yhdistin huonot velkani Anyfinillä

Anyfin on pyörinyt pitkin kesää ja syksyä blogeissa ja podcasteissa, ja nyt viimein kokeilin sitä itsekin. Sekä Svea Ekonomin osamaksussa että Bank Norwegianin luottokortissa todellinen vuosikorko pyörii 20 % huitteilla. Korkea korko on aiheuttanut minulle paineita maksaa velka mahdollisimman pian, mistä syystä puskurin kerryttämiseen ei ole juurikaan jäänyt rahaa. Toki minulla on tuollakin korolla aina ollut varaa maksaa kuukauden lasku pois, mutta iso korko on aiheuttanut painetta maksaa reilusti minimiä suurempaa kuukausierää, jolloin kuukauden taloudellinen pelivara on jäänyt turhan pieneksi.

Olin lukenut huimista koron laskuista Anyfiniä käyttäessä. Oma kokemukseni ei sen sijaan ole mikään ihmeellinen, korko laski noin 5 %-yksikköä. Kotiin päin toki sekin, joten tartuin tarjoukseen.

Eniten Anyfinille siirtymisessä minua houkutteli mahdollisuus irtisanoa luottokortti piakkoin. Anyfin kun maksaa olemassaolevat velat pois, mutta ei myönnä uusia. Eli suomeksi sanottuna, pyrin katkaisemaan visakierteen vielä tämän vuoden puolella, kunhan puskurissa on ensin jokunen satanen pelivaraa. Koronan vuoksi matkoja ei ole tiedossa (= ei tarvetta käyttää luottokorttia lentolippujen ja hotellien maksamiseen) ja kummallakin koirista on hyvä vakuutus (= ei tarvetta pitää luottokorttia eläinlääkärimaksuja varten kunhan puskuri on kunnossa). Suunnitelmani on nyt maksaa Anyfinin lainaa pois noin 200 €/kk (kun aiemmin olen maksanut velkoja n. 300-500 €/kk). Yli jäävä osa siirtyy sitten puskurin täytteeksi.

Lähenevän luottokortista luopumisen toivon helpottavan talouteni tasapainottamista, kun en enää voi tehdä impulssiostoksia ja luottaa, että voin paikata budjettivajeen kortilta. Olen tänä vuonna osoittanut itselleni, etten kykene käyttämään luottokorttia vain maltillisena maksuaikakorttina, vaan rahoitan sillä asioita, joihin ei olisi sillä hetkellä oikeasti varaa. Pyrin nyt siihen, että uutena vuotena voisin aloittaa luottokortittoman elämän. Siitä onkin jo useita vuosia, kun minulla ei ole ollut tuota punaista muoviliparetta puskurin korvikkeena. Luottokortti toimi minulle monta vuotta hyvänä renkinä, mutta tänä vuonna siitä on tullut huono isäntä, joka aiheuttaa turhaa painetta ja harmaantuvia hiuksia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s