Eurotarkan KAS-lista minun näkökulmastani: 4. Puhelin ja internet

Eurotarkan säästövinkkilistaa on tullut käytyä aika mukavasti tahdilla kategoria per päivä, joten tänään edetään taas listalla! Tällä kertaa aiheena on puhelin- ja internetkuluissa säästäminen. Sanottakoon heti alkuun, että tämä on jälleen kategoria jossa en näe omalla kohdallani suurta säästöpotentiaalia. Erilaisten elektroniikkahärveleiden ja -palveluiden suhteen olen sen sijaan melko minimalistinen.

Puhelinliittymäni on n. 20 €/kk maksava perusliittymä, kotona käytän taloyhtiön ilmaista 10M-nettiä, reititin on kirpputorihankinta ja suoratoistopalveluita minulla on kaksi: yhden ruudun Netflix ja opiskelija-Spotify. Suoratoistosta maksan 12,98 €/kk ja koen sitä käyttäväni kyllä koko rahan edestä, sillä kumpikin palvelu on käytössä vähintään paristi viikossa. Etenkin viikonloppuisin tykkään katsoa sarjoja tabletilta (minulla ei ole televisiota) ja siivotessa soivat Spotifyn soittolistat ikävää askaretta piristämässä. Pariin otteeseen olen käyttänyt myös HBO:ta ja Ruutuplussaa, mutta tällöin yleensä irtisanon Netflixin hetkeksi – en yksinkertaisesti ehdi käyttämään useaa palvelua niin usein, että jokaisesta kannattaa maksaa samanaikaisesti.

Puhelimenikin on käytettynä hankittu, oman aikansa lippulaivamalli, jonka uusiminen ei toivottavasti ole pariin vuoteen ajankohtaista. Itseäni eivät niin kiinnosta puhelinalan uutuudet ja innovaatiot, vaan niin kauan kuin luuri pelaa sujuvasti, kelpaa se minulle. Yleensä pyrin vielä säännöllisellä “siivouksella” ylläpitämään puhelimen tehoa.


Itselläni on tällä hetkellä Telian liittymä, joka mahdollistaa ulkomaillakin edullisen netin käytön. Tämä on mielestäni oikein tervetullut ominaisuus, joka helpottaa esimerkiksi reittien ja aukioloaikojen tarkastamista. 2020 tälle ominaisuudelle ei tosin juurikaan ole käyttöä tullut. Säästövinkkilistalla puhutaan paljon tavoista vähentää puheluihin kuluvaa rahaa, ja itsellänikin kun on rajaton netti, käytän mielelläni esimerkiksi Whatsapin videopuheluita.

Näin yhteenvetona maksan puhelimesta, netistä ja nettipalveluista yhteensä siis 32,98 €/kk. Harkinnassa on vielä jonkin pilvitallennustilan hankkiminen, mikä tuo muutaman euron kuussa lisää. Tällä hetkellä kaikki kuvani ovat levällään eri laitteilla ja muistitikuilla, joten näen pilvipalvelusta maksamisen hintansa arvoisena asiana. Ehkä tämä olisi hyvä joululahja minulta minulle?

Mitä vien näistä säästövinkeistä vuoteen 2021?

☑️ Vanha puhelin ja taloyhtiön ilmainen netti saavat riittää minulle myös vuonna 2021. 📱
☑️ Kilpailutan puhelinliittymäni 2021 ainakin kerran.

Tsekkaa myös aiemmat KAS-postaukseni:
1. Talous
2. Elintarvikkeet ja ruoka
3. Vaatteet ja kengät

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s