Varallisuus 5/2021

Keväisen asunnonoston myötä varallisuuteni rakenteeseen on tullut suuria muutoksia. On tullut uutta omaisuutta ja sen vastineeksi myös uutta velkaa. Asunto- ja opintolainat lyhenevät omaa tasaista tahtiaan, ja nyt pienten rahastosijoitusten (200 €/kk) lisäksi tärkeimpänä prioriteettina on tuon täsmäluoton takaisinmaksu. Sen otin kattamaan muuttokulut ja pientä pintaremontointia.

Tällä hetkellä velkani lyhenevät kuukaudessa ainakin 485,55 euroa, mutta täsmäluoton minimilyhennyksen sijaan pyrin maksamaan sitä hieman nopeampaan tahtiin takaisin. Lisäksi sijoitan muutamaan indeksirahastoon automaattisesti tuon yhteensä 200 €/kk (eli 50 € per rahasto), joten kuukausittainen “vakio”kasvu nettovarallisuuteeni on lähes 700 €. Tähän päälle yritän tiristää muutamia ropoja myös tyhjyyttään huutavaan puskuriin.

Toistaiseksi asunnon osto vaikuttaa ihan hyvältä ratkaisulta niin oman henkisen hyvinvoinnin kuin taloudellisen tilanteenikin kannalta. Saan asua omannäköisessä, hieman tilavammassa asunnossa ja kasvatan nettovarallisuuttani noin 260 €/kk enemmän, kuin vuokraa maksaessani.

Varat

  • Asunto 82 000 €
  • OP sijoitussalkku 702,94 €
  • Puskuri ???

Velat

  • Asuntolaina 83 420,22 €
  • Opintolaina 19 769,06 €
  • Täsmäluotto 4 623,92 €

Netto −25 110,26 €

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s