Tuhlarin tammikuu

Tammikuu on lusittu loppuun ja kulutuksen saldoksi muodostui 3 360,72 €, wow! Aika laukalla mentiin, onneksi tosin tulotkin olivat poikkeuksellisesti tavallista suuremmat. Kuukauden hyvä uutinen on se, että maltoin viimein pennoilla koko kuukauden.

Penno tietää kertoa, että suurin kulueräni oli kodinsisustus. Tämä ei sinällään yllätä, sillä eron myötä jouduin hankkimaan useita huonekaluja. Pyrin mahdollisuuksien mukaan suosimaan käytettyä, mutta nyt pitkästä aikaa kun sain sisustaa täysin oman makuni mukaan, ostin suoraan mieluisat kalusteet joista on toivottavasti iloa vuosia. Ei mikään halpa homma, mutta nyt voin käsi sydämellä sanoa viihtyväni yksiössäni mainiosti.

Ruokakauppaan kului ällistyttävät 370,27 €. Enimmäkseen suosin läheisiä marketteja; K-supermarketista metsästän aletuotteita ja sellaiset perustavarat haen S-marketista. Uuden saliharrastuksen tiimoilta olen innostunut syömään paremmin, joten enimmäkseen ruokalaskuni taitaa koostua tuoreista vihanneksista. Vaikka sinänsä koen onnistuneeni ruokasuunnittelussa, pyrin helmikuussa laskemaan tämän kategorian kulutusta 300 euroon. Täytyy katsoa saisinko S-mobiilin analytiikan toimimaan, jotta näkisin vielä tarkemmin, mistä ruokalaskuni muodostuu.

Urheilu-kategoriaa paisuttivat uudet Goretex-kengät sekä salikortti, hyviä ja tarpeellisia ostoksia kumpikin. Autoilussa tuli puolestaan maksettaviksi verot, jotka omalle kauppakassilleni ovat varsin kohtuulliset. Terveyspuolella tuli pari uutta lääkitystä, jotka näkyvät tavallista suurempina kuluina.

Paljonhan tuossa näkyisi paikkoja säästämiselle. Helmikuussa pyrin siis laskemaan ruokalaskua ja pitämään shoppailua kurissa. Itseni hemmottelu saa kuitenkin jatkua, joten tapahtumat ja ravintolaillalliset ovat budjetissa luultavasti jäädäkseen. Niistä ehdin pihistellä sitten myöhemmin, kun elämä on toivottavasti muilta osin reilassa.

Ja mitä kuuluu säästötavoitteille? Kiitos suurempien tulojen, niihin päästiin tuhlailukuukaudesta huolimatta. Sain säästöön asuntosäästötilille ja rahastoihin 870,81 €, joten sen suhteen olen hieman aikataulua edellä. Lisäksi tammikuun riuduttama puskuri sai parisataa lisää täytettä ja mikrosäästämisestä on kertynyt parikymppiä.

  • Varat 7 643,61 €
    • Puskuri: 500 €
    • Säästötili 2 (asuntosäästö): 6 600 €
    • Mikrosäästäminen: 126,10 €
    • OP rahastot: 417,51 €
    • Nordnet rahastot: 402,00 €
  • Velat -20 625,29 €
    • Opintolaina -20 520,29 €
    • Luottokortti -105 €
  • Nettovarallisuus -12 981,68 €

Leave a comment