Lokakuun yhteenveto + budjetti marraskuulle

Lokakuu on taputeltu, ja vaikka hieman säästökuukaudesta uhosinkin, ei tuloksissa ole mitään valtaisaa hurraamista. Tulot olivat 2380,21 euroa, menot puolestaan 3230,27 euroa. Menoihin tosin sisältyi ennalta tiedossa oleva, koirat-kategoriaan uppoava tuhannen euron maksu, johon olin etukäteen pikkuhiljaa säästänyt. Sen jos jättää huomiotta, jäätiin lokakuussa plussalle noin 150 e! Ja mikä parasta, on tuon säästösumman lisäksi lyhennetty velkoja 300 euroa. Kesän kulutushysteriasta yhä toipuessani pidän tuota 450 nettovarallisuutta kasvattavaa euroa hyvänä suorituksena.

Menoihin sisältyi lokakuussa paljon poikkeuksellisia kuluja. Harrastuksiin ja koiriin liittyviä, kausittaisia maksuja oli tuon tonnin lisäksi 245 + 169 euroa (nämä siis toistuvat 1-3 kertaa vuodessa). Lääkäriin (ja lääkärikäynnin unohtamiseen, ai s……) upposi 330 euroa, ja tätä herkkua on tiedossa vielä marraskuulle. Ei voi muuten taaskaan kuin olla kiitollinen siitä, että kun tarve on, on minulla varaa mennä nopeasti yksityiselle lääkärille. Julkisella asiani olisi saanut odottaa monta kuukautta, missä ajassa tilanne olisi saattanut ottaa takapakkia melkoisesti. Ruokabudjetti pysyi kivoissa mitoissa, eikä ravintoloissakaan hurviteltu mahdottomasti. Tavaroita ostin kaksi palapeliä (jotka on nyt tehty ja myyn pian eteenpäin) sekä kattilan loppuun kuluneen tilalle. Marraskuussa ajattelin pitää tavaroiden osalta nollalinjaa, mutta katsoa, josko lähikirpparilta saisi pari palapeliä pilkkahintaan synkkien marraskuun iltojen iloksi. Auton kulut olivat normaalia isommat kun tuli reissattua, mutta säästöäkin sain vaihtamalla renkaat pitkästä aikaa itse.

Marraskuun budjetti

Marraskuussa tuloja on tiedossa 2277,75 € (palkka + kilometrikorvauksia).

Menoja on puolestaan tiedossa ihan hitokseen.

  • Asuminen 637,00 €
  • Spotify + Netflix 12,98 €
  • Kuntosali 27 €
  • Luottokortin viimeinen lasku 15,88 €
  • Anyfin 100 € (maksan noin tuplat minimilyhennyksestä)
  • Vakuutukset 172,65 € 16,99 €
  • Lääkäri 503,8 €
  • Terapia 82,20 €
  • Koiran ell 99 €
  • Yhteensä 1477,86 € 1494,85 €

Näiden jo tiedossa olevien menojen ohelle suunnittelin yli jäävälle 898,89 782,9 eurolle seuraavanlaista jakoa:

  • Ruoka 300 €
  • Koirat 90 €
  • Auto/bensa 50 €
  • Ravintolat 50 €
  • Tavarat 20 €
  • Päihteet 40 €
  • Yhteensä 550 €

Hieman perusteluja budjetin takaa: ruuan kanssa olen havainnut 300 € riittäväksi, mikäli pyrin tekemään mahdollisimman usein eväät töihin. Koirien budjettiin olen laskenut mahdollisesti yhden kurssin sekä pienet täydennykset ruokavarastoon. Autoilua ei ole ennakolta tiedossa tavallista enempää, joten 50 euroa riittänee siihen, että pääsen harrastuksiin ja ruokakauppaan, oikeastaan tuo on hieman yläkanttiinkin. Ravintola-kategorian arvelen koronatilanteessa koostuvan parista noutoruokatilauksesta. Tavaroissa pyritään siihen, etten ostaisi muuta kuin kirppispalapelejä. Päihteet taas… tupakoinnin lopettaminen on yhä työn alla 🙂

Budjettiin jää tällä kaavalla ylimääräistä 249,89 232,9 euroa. Jos ja kun tämä toteutuu, on ajatuksena siirtää puskuriin noin 200 euroa ja lopuilla maksaa Anyfiniä nopeammassa tahdissa. Minulla on muuten taas puskuri! Toistaiseksi siellä on vaivaiset 50,22 € mikrosäästämisellä ja S-bonuksilla kerättyä rahaa, mutta onpahan edes jotain!

Marraskuusta on taas tulossa tietyllä tapaa tiukka, kun tiedossa on suht isoja lääkärikuluja. Nämä 500 euroa ovat onneksi todennäköisesti vuoden viimeiset siihen suuntaan, eikä alkuvuodestakaan pitäisi tällaisille lääkärikuluille olla enää tarvetta. Toki alkuvuodessa on taas omat isot kulunsa, sen sun tämän yhdistyksen jäsenmaksuja, autoveroa, ynnä muuta. Tässä loppuvuoden aikana olisikin tarkoitus saada listattua mahdollisimman monia vuoden 2021 varmoja kuluja, jotta saisin ensimmäistä kertaa laadittua itselleni vuosibudjetin. Tämä loppuvuosi on itselleni henkilökohtaisesti aina kovin raskasta aikaa, mutta yritetään siitä huolimatta vetää tuhlaillen alkanut 2020 vähän paremmin maaliin!

Edit 5.11.2020: korjattu parin laskun summaa niiden tarkennuttua sekä fiksattu pari laskuvirhettä. Pyrin kuun puolivälissä kirjoittamaan lyhyen välikatsauksen, niin on helpompaa pitää säästökuukausi kurssissaan. 🙂

One thought on “Lokakuun yhteenveto + budjetti marraskuulle

Leave a comment